IT Audit en advies

Jouw IT-beveiliging ontcijferd en op orde

IT Audit en advies

Er waait een nieuwe wind in IT. Meer dan ooit dwingen nieuwe wetten en regels ook jouw bedrijf om IT-beveiliging serieus te nemen en compliant te zijn. De Digital Operations Resilience Act (DORA) en de EU-richtlijn Network and Information Security (NIS2) zijn daar voorbeelden van. In controle zijn, draait het dan om. En zaken controleren kunnen we als accountants natuurlijk als geen ander. Maar onze interesse begint daar pas. 4you IT Audit en advies helpt je nu al voorbereid te zijn op de nieuwe eisen van informatiebeveiliging. Met speciale aandacht voor security awareness.

“Betrek ook je leveranciers hierbij”

Michel van der Kleij

Volgens de nieuwe IT-wetgeving ben je ook bij uitbesteding verantwoordelijk voor de bescherming van gegevens. We helpen je om in gesprek te gaan met je leveranciers, zodat je zeker weet dat ook zij een veilige IT-omgeving en digitale weerbaarheid serieus nemen.

“Klik niet zomaar overal op”

Antoinette Dijkhuizen

Veel bedrijven namen al technische maatregelen om gegevensmisbruik te voorkomen. Kwaadwillenden wijken intussen uit naar de zwakste schakel: de mens. In onze Security Awareness sessies maken we je medewerkers bewust van de gevaren van social engineering zoals phisingmails en misleidende telefoongesprekken. Zo herkennen ze de risico’s en leren ze er ook mee omgaan.

Wil je meer weten over IT audit en advies 4you?

 

Bel, mail of kom langs. We kijken uit naar je komst, de koffie staat klaar.

Veiliger ondernemen: je staat er niet alleen voor

We kijken met een scherp oog met je mee naar jouw cybersecurity uitdagingen. Onze IT Security Consultants en IT Auditors identificeren de beveiligingseisen en compliance issues en komen bij je terug met concrete oplossingen voor verbetering. Met praktische tips die je helpen veilig te werken en te voldoen aan de nieuwste regelgeving zoals DORA en NIS2. Dat is niet alleen belangrijk voor de bescherming van je IT-infrastructuur en digitale diensten. Een IT Audit van 4you is er ook om jouw bedrijfscontinuïteit en reputatie te beschermen.

Ervaring en expertise werkt ook voor jouw onderneming

We voeren al veel IT Audits uit in verschillende bedrijfstakken, bij grote en kleine ondernemingen. We begrijpen de complexiteit en uitdagingen. En we laten die kennis en ervaring ook graag voor jou werken. Dat kan gelijk met de jaarrekening audit, maar we doen een IT Audit liever nu al. Hoe eerder je voldoet aan de nieuwe regels en eisen, hoe beter. Dat geeft rust en slaapt een stuk fijner.

Praktische tips voor betere IT-beveiliging

Van vinken naar vonken! Daar staan we bij 4you voor. Dat betekent dat we niet geloven dat je compliance of beveiligingseisen afvinkt met een reeks controlelijstjes. Natuurlijk, we moeten voor audits gegevens bijhouden en processen volgen. Maar die vinkjes zijn nooit ons doel op zich. Onze focus ligt op echte, betrouwbare informatiebeveiliging. Daarom mag je van ons praktische tips verwachten die jouw IT-beveiliging verbeteren.

We praten graag met je over auditrapportage en adviseren hoe het beter kan. En dan vergeten we je medewerkers ook niet. We organiseren interactieve security awareness sessies die iedereen op een positieve manier bewustmaken van digitale boefjes en ander cybergevaar. Zo dragen we allemaal bij aan een veilige digitale omgeving.

Waar een IT Audit niet alleen maar een audit is

We vinden dat onze klanten het meest hebben aan uitleg, advies en ondersteuning. Meer sparren dan alleen maar het zoveelste auditrapport opleveren. We helpen je vooruitkijken, met zowel de wetgeving als de risico’s in ons achterhoofd. Vraag onze IT Security Consultants en IT Auditors gerust naar specifiek advies over de IT-aspecten in jouw bedrijfstak. Hebben we het antwoord zelf niet? Dan heeft ons netwerk dat wel. Zo ben je optimaal voorbereid op uitdagingen bij informatiebeveiliging in deze digitale tijd.

Bewust zijn van de risico’s en de kansen

Zonder risico’s zijn er ook geen kansen. IT-beveiliging gaat over het identificeren en beheren van risico’s. Maar 100% veiligheid is een illusie. Er zullen altijd veranderingen in je omgeving zijn die niet zo veilig blijken als je had gehoopt. Maar het herkennen en beheren van risico’s en kwetsbaarheden is zeker al het halve werk. Zo helpen we je met een IT audit of goed advies graag prioriteiten stellen om informatiebeveiliging optimaal onder controle te houden.

Waar kunnen we je mee helpen?