Nieuws

Van achteruit naar vooruit kijken: webinar Q&A

User Image

Leestijd 3 minuten

‘Van achteruit naar vooruit kijken’ Q&A webinar 25 september

Over ketenkracht: waardecreatie voor datagedreven ondernemen.

Gebruikmaken van intelligente data staat centraal in de innovatieve 4you auditmethode. Het ValidVision platform ondersteunt deze waardecreatie voor datagedreven ondernemen.

Alle vragen gesteld door deelnemers van de interactieve kennissessie, beantwoorden we in deze blog. Ook kun je de opname van het webinar bekijken, inclusief ValidVision voorbeelden.

 

Vragen én antwoorden: ketenkracht in de praktijk

Vraag: Wat voegt de ‘validatie’ door ValidVision toe t.o.v. interne datasystemen? Wat doet die validatie precies?

Antwoord: De interne datasystemen doen geen interne controle. ValidVision, daarentegen, maakt de interne controle op de uitkomsten van de data inzichtelijk.

Ter illustratie: de afloop van de debiteuren behoort plaats te vinden met behulp van bankontvangsten en niet door middel van memoboekingen. In ValidVision wordt deze data expliciet zichtbaar gemaakt. Terwijl je bij interne systemen die controle nog uit moet voeren en nooit vast kan leggen.

 

Vraag: Niet alle financiële data wil je (direct) delen met verschillende partijen. Hoe werkt deze differentiatie met ValidVision?

Antwoord: De ondernemer is de eigenaar van de data en kan zelf bepalen welke data hij/zij deelt met de andere partijen. De ondernemer kan specifieke autorisatie geven voor zowel interne als externe partijen.

De ondernemer heeft zicht op zijn data en kan zelf correcties doorvoeren. Hierdoor kan data sneller gedeeld worden. De data is immers direct betrouwbaar.

 

Vraag: Kan de accountant die het samenstel doet hieruit ook de data ophalen? Dus één keer aanleveren van data voor beiden?

Antwoord: Ja, de data is te gebruiken door zowel de mensen binnen de audit- als de samenstelpartij én de klant.

Het principe van ValidVision is dat de data één keer wordt vastgelegd en vervolgens maken we dit beschikbaar voor alle belanghebbende partijen. De ondernemer houdt altijd zelf de regie.

 

Vraag: Wordt ValidVision ook door andere accountantskantoren dan 4you gebruikt?

Antwoord: ValidVision kan door alle accountantskantoren en financiële teams gebruikt worden.

 

Vraag: Hoe past business control in deze innovatieve aanpak?

Antwoord: Business control is een add-on op ValidVision en kan door middel van verbandscontrole inzichtelijk worden gemaakt. Per saldo ontstaat er de mogelijkheid om governance op data en data stromen toe te passen.

 

Vraag: Kan ValidVision ook vooruit kijken, naast achteruit kijken?

Antwoord: Ja, de data over meerdere jaren wordt bewaard en op basis van deze gevalideerde data kunnen trendanalyses gedaan worden.

 

Vraag: Is het mogelijk dat ValidVision in de nabije toekomst de huidige -in de onderneming beschikbare- rapportages vervangt?

Antwoord: Technisch gezien ‘ja’, praktisch gezien zal een deel terugkomen maar een deel blijft handmatig rapportage.

Let op, dit is -voor een deel- klantspecifiek. Om de vraag goed te beantwoorden hebben we zicht nodig op de huidige rapportages die nu gebruikt worden. Zo bepalen we welke rapportages vervangen kunnen worden.

 

Vraag: Werkt ValidVision beter voor een onderneming dan zijn eigen BI-management tools?

Antwoord: ValidVision rapportages worden altijd gecreëerd met formeel gevalideerde data met audit kwaliteit. Daarom geeft ValidVision meer zekerheid over de kwaliteit van de onderliggende data en dus over de kwaliteit van de -datagedreven- besluitvorming.

Let op, dit is ook klantspecifiek. Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden voor jouw situatie hebben we zicht nodig op de huidige BI-management tools.

 

Vraag: Al deze gegevens -data- zit toch al in programma’s zoals Exact/Twinfield/AFAS etc. Die hebben ook goede rapportages. Wordt de data automatisch ingelezen in ValidVision? Of moet dat handmatig?

Antwoord: Automatisch inlezen gaat via API’s. Voor Exact is zo’n API in ontwikkeling, dus binnenkort is er een koppeling beschikbaar zodat we rechtstreeks de data uit Exact kunnen inlezen. Voor banktransacties door middel van een PSD2 koppeling.

Voor de andere pakketten (zoals AFAS en Twinfield) zullen we in de nabije toekomst ook degelijke interfaces creëren.

 

Vraag: Kan ValidVision ook voorspellen/vaststellen wat de geldstroom gaat worden de komende maanden aan de hand van de gemiddelde betalingstermijn van debiteuren en te verwachten facturatie?

Antwoord: Op dit moment kan dat nog niet. Wel is dit een interessante feature die we graag op de roadmap zetten.

 

Meer informatie en het webinar terugkijken

Heb je behoefte aan meer informatie over ValidVision of wil je verder praten over de innovatieve 4you auditmethode? Neem contact op met Wim Verweij w.verweij@4youaccountancy.nl.

Kon je niet aanwezig zijn bij het live webinar? Bekijk de opname en ontdek wat ketenkracht voor jouw organisatie kan betekenen.

Actueel

Belasting plannen voor 2025

||
Leestijd: 3 minuten

Wat kun je verwachten van de belastingplannen voor volgend jaar? Hoe zit het dan bijvoorbeeld met de mkb-winstvrijstelling en de tarieven in box 2 en 3? We laten je graag weten wat wij al weten uit het Hoofdlijnenakkoord en publicaties.

Lees meer

Werkstudent Fiscaal

||
Leestijd: 5 minuten
Ben jij een ambitieuze student Fiscale Economie of Fiscaal Recht die de theorie uit de collegebanken wil toepassen in de praktijk? 4you biedt je de unieke kans om je studie…
Lees meer

Junior Belastingadviseur

||
Leestijd: 5 minuten
Ben jij klaar met je HBO of WO-studie Fiscale Economie of Fiscaal Recht en/of heb je 0-3 jaar ervaring als belastingadviseur? Wil je graag doorgroeien in een innoverende organisatie? Zijn…
Lees meer

Wil je meer weten over 4you?

Bel, mail of kom langs. We kijken uit naar je komst, de koffie staat klaar.