Nieuws

Een dag met de klant: Compagnie Maritime Monégasque Offshore

User Image

Leestijd 2 minuten

Een bezoek aan de Aqua Helix in de haven van Rotterdam

Compagnie Maritime Monegasque Offshore (CMM Offshore) is dé marktleider in Fast Offshore Support Vessels. Zij richten zich op het op de markt brengen van innovatie op het gebied van assets en services. Door snelheid toe te passen als hulpmiddel vergroten zij de veiligheid en efficiëntie van offshore activiteiten. Met als ambitie, de wereldwijde voorkeursleverancier te worden van innovatieve maritieme kostenbesparende oplossingen voor de offshore-industrie.

De CMM Offshore is inmiddels uitgebreid met haar deelneming Navium Engenharia Navegacao e comercio waarmee CMM Offshore zelfstandig haar vloot in Brazilië exploiteert. Op dit moment bestaat de vloot van CMM Group uit 5 ‘Fast Oil Spill Response Vessels’ (FOSRV). Deze zijn uitgerust met een innovatieve uitrusting om olie, sneller en veiliger op te ruimen. Om aan de ontwikkeling en exploitatie van de vloot te werken, werkt CMM Offshore samen met Damen Shipyards.

Donderdag 13 januari 2022 is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan, kennis maken met het zusje van de ‘Fast Oil Spill Response Vessels,’ namelijk de ‘Fast Crew Supplier’ (FCS). CMM Group was uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het door Damen Shipyards gebouwde prototype, de ‘Aqua Helix.’

Sinds maart 2020 is 4you werkzaam voor CMM Offshore met het verzorgen van de financiële functie, Bert Dijkhuizen is de controller met ondersteuning van Pim Montfrooij als assistent. Samen met Christophe Vancauwenbergh, de algemeen directeur, zijn we gaan kijken naar de Aqua Helix in de haven van Rotterdam.

De Aqua Helix is een snelle veerboot die offshore-personeel naar platformen, windparken of andere boten zal gaan overbrengen. Deze luxe veerdienst zal in februari/maart gaan proefvaren in de Noordzee. Na het proefvaren gaat CMM Group samen met Damen Shipyards onderzoeken of deze Aqua Helix óók in te zetten is voor klanten in Brazilië.

Het was indrukwekkend om de Aqua Helix van dichtbij te kunnen bekijken. Na het bezoek zijn we teruggegaan naar het kantoor van 4you, waar we samen met Christophe het bezoek en de ontwikkelingen hebben besproken. Het was een mooie dag en kijken al uit naar de eerste proefvaart met de ‘Aqua Helix’!

Actueel

Navalny

||
Leestijd: 3 minuten

Voor mij is de grote les, die je trouwens ook op het bedrijfsleven kunt plakken, dat leiderschap niet over macht gaat, maar over dienen – in het geval van Navalny het dienen van het volk.

Lees meer

Het leven leert je

||
Leestijd: 2 minuten

Naarmate je ouder wordt, veranderen je overtuigingen en normen en waarden. Ik vind het fascinerend. Je maakt keuzes die je eerder nooit zou maken. Jij verandert.

Lees meer

Talent ontwikkelen

||
Leestijd: 3 minuten

Als je werkomgeving inspirerend is, en er wordt gekeken en geluisterd naar wat jíj wilt ontwikkelen en wilt leren – misschien vind je een bepaalde klant heel interessant, of een bepaalde branche – dan kom je in een flow en wíl je meebouwen aan de organisatie.

Lees meer

Wil je meer weten over 4you?

Bel, mail of kom langs. We kijken uit naar je komst, de koffie staat klaar.