Blog

Ondernemer van 4you

Leestijd 2 minuten

‘Waarom ben je begonnen met 4you?’ Is een vraag die ik regelmatig krijg. Na een loopbaan bij de Big4 ben ik in 2010 uit de trein gestapt met de ‘race naar de top’ als eindbestemming. Het accountantsberoep is mijn passie. Er was nog veel te ontwikkelen, ondernemen en onderzoeken. Ik wilde er niet mee stoppen, er was dus maar 1 optie. Starten met ondernemen!

Waarom ben ik uit de trein gestapt in 2010? Het antwoord is eenvoudig, ik kon mij niet verenigen met de cultuur en mores van het kantoor. Als je onderweg bent naar de top en erachter komt dat jouw kleur niet overeenkomt met de gewenste kleur, dan weet je dat er een vraag ligt. Je past je aan of je stapt uit. Zo simpel ligt het. Ik wilde niet afgerekend worden op het aantal declarabele uren, maar gewaardeerd worden en niet alleen voor de masculiene waarde. Ik wilde plezier ervaren en niet altijd maar ‘de worst voorgehouden worden.’ Het zijn harde woorden, maar dat gevoel bekroop mij te veel. Ik verloor mijn energie en motivatie, op zo’n punt moet je eerlijk zijn tegen jezelf. Pas je aan of ga weg.

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren mag ik trots zijn! Het waren mooie jaren, maar het heeft ook bloed, zweet en tranen gevergd. Ondernemer zijn, het klinkt leuk, maar het brengt ook diverse uitdagingen met zich mee. Je leert met deze uitdagingen omgaan, net als het ondernemerschap. Als vrouwelijke accountant heb ik niet alles leuk gevonden. Binnen het vakgebied heb ik de nodige weerstand ervaren, ik ervaarde een ongelijkheid tussen man en vrouw.

Ik wilde niét dezelfde traditionele uitstraling hebben, terwijl ik er wel onderdeel van uitmaak. Dit was een worsteling. Hoe krijg ik de innovatie en creativiteit bij mijn mensen op het gewenste niveau?

In het ondernemerschap heb ik dat bij 4you ‘het DNA’ genoemd. Dat kenmerkt zich door de volgende kernwaarden: Menselijke waardigheid, vakmanschap, innovatie en inspiratie. Onze mensen en klanten omschrijven het als betrokken, gastvrij, betrouwbaar, vernieuwend en eerlijk. Dit ontstaat niet vanzelf, het vraagt om leiderschap. In de afgelopen jaren heb ik gekozen voor de menselijke waardigheid en niét voor de geldmachine, voor het vakmanschap en niét sec voor compliance, voor toegevoegde waarde en niét voor status quo.

Samen hebben we altijd geïnvesteerd in de toekomst van 4you. De toekomst voor de medewerkers en voor onze klanten. Het gaat niet om macht of geld, maar om de happy ondernemer en een happy leven. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst!

Blog

Hard werken of hart werken?

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Leestijd: 3 minuten

‘Gaat het wel goed met je, Antoinette?’ vroeg iemand uit mijn omgeving op LinkedIn. ‘Ik heb je al zo lang niet gezien.’
‘Ik heb nog nooit zo hard gewerkt’, verzuchtte ik, terwijl ik me bedacht hoe fijn het toch is als mensen op deze manier op je letten, signalen opvangen en de verbinding zoeken.

Lees meer
Blog

The Blue Zones

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Leestijd: 3 minuten

Voor een Vitaal HR-beleid laten we ons bij 4you inspireren door ‘The Blue Zones’; dit zijn plekken op de wereld waar mensen, gezond en gelukkig, 100 jaar en ouder worden.

Lees meer
Blog

Fusie of Visie

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Leestijd: 3 minuten

Ga eens achterover zitten, zet je creatieve brein aan en denk na over je échte visie. Stel jezelf de vraag: waartoe ben je op aarde? Hoe ga je ervoor zorgen dat je klanten tevreden zijn en dat je mensen om je heen inspireert met het werk dat je doet?

Lees meer
keyboard_arrow_up