Blog

Kantoor- en papierloze accountant zoekt partners

Leestijd 2 minuten

Een volledig geautomatiseerde workflow, nagenoeg papierloos en een digitaal kantoor. Met dit concept hoopt advies- en accountantsorganisatie 4You een netwerk van kleine accountants en administratiekantoren voor allround financiële dienstverlening op te zetten.

“We  hebben een systeem ontwikkeld waarbij alle werkprocessen van begin tot eind gedigitaliseerd zijn”, zegt oprichter Robert Karremans. “Wij bieden onze klanten 24 maal zeven real time inzicht in alle financiële informatie over hun organisaties.”

“Maar ook onze interne procedures en workflow zijn gedigitaliseerd, we zijn bijna volledig papierloos”, vult Antoinette Dijkhuizen aan, de andere oprichter. “Door gebruik te maken van de nieuwste technologie van scan-herkennen tot online rapportage kunnen wij de ondernemer volledig ontzorgen. Hierdoor komt er tijd beschikbaar om met de ondernemer in gesprek te gaan.”

Een kantoor is er evenmin. “We hebben ontmoetingsplekken waar we overal in het land met de klant kunnen gaan zitten”, zegt Karremans. “Zelfs bij de klant aan de keukentafel. We kunnen overal inloggen en ons werk letterlijk overal doen.”

4you stelt graag haar revolutionaire digitaal kantoor beschikbaar aan andere professionals, zodat er een netwerkorganisatie ontstaat. “Zes accountants- en administratiekantoren hebben zich al aangesloten, net als een financieel planner en een bedrijfsadviseur”, zegt Dijkhuizen. “Binnenkort treedt er ook een belastingadviseur toe.”

Registeraccountant Dijkhuizen werkte eerder bij KPMG en EY, Karremans was regiodirecteur bij een bank. Op basis van hun ervaring was duidelijk dat ondernemers een grote behoefte hebben aan persoonlijke financiële begeleiding. “Door de workflow zo sterk te digitaliseren, hebben we tijd en ruimte om letterlijk naast de klant gaan staan”, zegt Karremans.

“We willen alle financiële diensten aan ondernemers bieden, tot en met de controle van de jaarrekening”, zegt Dijkhuizen. “We kunnen daarbij gebruik maken van elkaars diensten. Bij een controleopdracht selecteer ik een team van beschikbare accountants binnen het netwerk.”

Een franchiseorganisatie is 4You niet. Aangesloten kantoren behouden hun eigen identiteit, maar kunnen wel gebruikmaken van alle digitale faciliteiten. De criteria voor aansluiting zijn niet scherp omschreven. Dijkhuizen en Karremans selecteren kandidaat-kantoren op enthousiasme en klantgerichtheid.

“Kantoren die vooral denken aan hun eigen omzet en winst vinden we niet passen bij onze formule”, zegt Karremans. “Door de primaire dienstverlening te digitaliseren heb je de ruimte om dicht bij je klant te staan. Daar moet je als dienstverlener enthousiast over zijn, en niet in de eerste plaats over je eigen perspectief.”

Dat lijkt een erg vaag criterium?

“Dat is inderdaad een niet al te scherp gedefinieerd toelatingscriterium. Maar Antoinette en ik zijn juist om dit verschil in benadering overgestapt van grote financiële dienstverleners naar dit idee van klantgerichtheid. Die benadering willen we ook terugzien in het netwerk dat we opbouwen.”

‘Kantoor- en papierloze accountant zoekt partners’ is geschreven voor de Accountant.nl. 

Blog

Een inkijkje bij 4you: ‘’Niet vinken maar vonken’’

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Leestijd: 3 minuten

Toen ik jong was, wilde ik carrière maken. Daar zette ik (bijna) alles voor opzij. Mijn generatie was wat dat betreft wel een beetje achterlijk bezig, vind ik. De TikTok-generatie zal het daarmee eens zijn, zij doen het helemaal anders.

Lees meer
Blog

Een inkijkje bij 4you. ”De fun-factor”

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Leestijd: 2 minuten

In het bewuste artikel in het FD stond dat het bankwezen zijn glans verloren heeft.  Dat geldt ook voor de accountancy. Maar ik geloof dat die glans helemaal niet zo moeilijk terug te krijgen is als je op een andere manier naar het werk kijkt.

Lees meer
Blog

Een inkijkje bij 4you. ‘’De rust bewaren’’

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Leestijd: 3 minuten

Veel vakantiegangers zijn alweer thuis, maar voor talloze anderen is de vakantie nog volop bezig. Ik heb de mijne al achter de rug, en breng m’n dagen inmiddels weer door op kantoor – gelukkig met airco! Hier tik ik deze blog, de eerste in een reeks tweewekelijkse inkijkjes in 4you én mijzelf.

Lees meer