Blog

Kantoor- en papierloze accountant zoekt partners

Leestijd 2 minuten

Een volledig geautomatiseerde workflow, nagenoeg papierloos en een digitaal kantoor. Met dit concept hoopt advies- en accountantsorganisatie 4You een netwerk van kleine accountants en administratiekantoren voor allround financiële dienstverlening op te zetten.

“We  hebben een systeem ontwikkeld waarbij alle werkprocessen van begin tot eind gedigitaliseerd zijn”, zegt oprichter Robert Karremans. “Wij bieden onze klanten 24 maal zeven real time inzicht in alle financiële informatie over hun organisaties.”

“Maar ook onze interne procedures en workflow zijn gedigitaliseerd, we zijn bijna volledig papierloos”, vult Antoinette Dijkhuizen aan, de andere oprichter. “Door gebruik te maken van de nieuwste technologie van scan-herkennen tot online rapportage kunnen wij de ondernemer volledig ontzorgen. Hierdoor komt er tijd beschikbaar om met de ondernemer in gesprek te gaan.”

Een kantoor is er evenmin. “We hebben ontmoetingsplekken waar we overal in het land met de klant kunnen gaan zitten”, zegt Karremans. “Zelfs bij de klant aan de keukentafel. We kunnen overal inloggen en ons werk letterlijk overal doen.”

4you stelt graag haar revolutionaire digitaal kantoor beschikbaar aan andere professionals, zodat er een netwerkorganisatie ontstaat. “Zes accountants- en administratiekantoren hebben zich al aangesloten, net als een financieel planner en een bedrijfsadviseur”, zegt Dijkhuizen. “Binnenkort treedt er ook een belastingadviseur toe.”

Registeraccountant Dijkhuizen werkte eerder bij KPMG en EY, Karremans was regiodirecteur bij een bank. Op basis van hun ervaring was duidelijk dat ondernemers een grote behoefte hebben aan persoonlijke financiële begeleiding. “Door de workflow zo sterk te digitaliseren, hebben we tijd en ruimte om letterlijk naast de klant gaan staan”, zegt Karremans.

“We willen alle financiële diensten aan ondernemers bieden, tot en met de controle van de jaarrekening”, zegt Dijkhuizen. “We kunnen daarbij gebruik maken van elkaars diensten. Bij een controleopdracht selecteer ik een team van beschikbare accountants binnen het netwerk.”

Een franchiseorganisatie is 4You niet. Aangesloten kantoren behouden hun eigen identiteit, maar kunnen wel gebruikmaken van alle digitale faciliteiten. De criteria voor aansluiting zijn niet scherp omschreven. Dijkhuizen en Karremans selecteren kandidaat-kantoren op enthousiasme en klantgerichtheid.

“Kantoren die vooral denken aan hun eigen omzet en winst vinden we niet passen bij onze formule”, zegt Karremans. “Door de primaire dienstverlening te digitaliseren heb je de ruimte om dicht bij je klant te staan. Daar moet je als dienstverlener enthousiast over zijn, en niet in de eerste plaats over je eigen perspectief.”

Dat lijkt een erg vaag criterium?

“Dat is inderdaad een niet al te scherp gedefinieerd toelatingscriterium. Maar Antoinette en ik zijn juist om dit verschil in benadering overgestapt van grote financiële dienstverleners naar dit idee van klantgerichtheid. Die benadering willen we ook terugzien in het netwerk dat we opbouwen.”

‘Kantoor- en papierloze accountant zoekt partners’ is geschreven voor de Accountant.nl. 

Blog

Hard werken of hart werken?

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Leestijd: 3 minuten

‘Gaat het wel goed met je, Antoinette?’ vroeg iemand uit mijn omgeving op LinkedIn. ‘Ik heb je al zo lang niet gezien.’
‘Ik heb nog nooit zo hard gewerkt’, verzuchtte ik, terwijl ik me bedacht hoe fijn het toch is als mensen op deze manier op je letten, signalen opvangen en de verbinding zoeken.

Lees meer
Blog

The Blue Zones

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Leestijd: 3 minuten

Voor een Vitaal HR-beleid laten we ons bij 4you inspireren door ‘The Blue Zones’; dit zijn plekken op de wereld waar mensen, gezond en gelukkig, 100 jaar en ouder worden.

Lees meer
Blog

Fusie of Visie

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
Leestijd: 3 minuten

Ga eens achterover zitten, zet je creatieve brein aan en denk na over je échte visie. Stel jezelf de vraag: waartoe ben je op aarde? Hoe ga je ervoor zorgen dat je klanten tevreden zijn en dat je mensen om je heen inspireert met het werk dat je doet?

Lees meer
keyboard_arrow_up